| Over ons  | Proefvragen  | Hoe werkt het ?  | De quiz

100 jaar Hoge Raad: 100 fiscale vragen


In het jaar dat de belastingkamer van de Hoge Raad 100 jaar bestaat, worden degenen die van de fiscaliteit hun werk hebben gemaakt, uitgedaagd hun parate fiscale kennis te testen met de Nationale Belastingquiz 2014.

Fiscale wetgeving, fiscale jurisprudentie en fiscaal beleid zijn voor veel mensen een noodzakelijk kwaad en een eens per jaar terugkerend ritueel bij het doen van de aangifte inkomstenbelasting. Voor belastingadviseurs en accountants is het hun werk en dus dagelijkse kost. De fiscale professional moet continu op de hoogte zijn van alles wat op zijn vakgebied verschijnt. Hij mag niets missen van nieuwe wetten, standpunten van de Belastingdienst en uitspraken van belastingrechters. Met name de beslissingen van de belastingrechter zijn een belangrijke bron van informatie. Dat geldt vooral voor de uitspraken van de hoogste rechter; de Hoge Raad. Bij de belastingkamer van de Hoge Raad komt de kennis van de hele fiscaliteit samen en de arresten van de Hoge Raad zijn maat- en richtinggevend voor zowel de Belastingdienst als de belastingadviespraktijk. De belastingkamer van de Hoge Raad bestaat nu 100 jaar.


Deze 100 jaar belastinguitspraken gaan Fiscanet en Fiscaal up to Date vieren met de Nationale Belastingquiz! Iedereen die in de fiscaliteit werkt als adviseur, advocaat, accountant, notaris, rechter of inspecteur van de Belastingdienst, en anderen met een meer dan gemiddelde interesse in belastingen kunnen hun fiscale kennis testen. Meteen na Prinsjesdag 2014 gaat de Nationale Belastingquiz van start. Gedurende 10 weken worden de deelnemers met tien vragen per week over fiscale actualiteiten getest. Deelname is mogelijk via www.nationalebelastingquiz.nl

Elke week wordt de weekwinnaar in het zonnetje gezet. De uiteindelijke top 3 van het eindklassement ontvangen na 10 weken een hele bijzondere prijs.